Meet the team: Hilde Vermeiren

Hilde Vermeiren heeft haar rechtenstudie doorlopen aan de Universiteit van Antwerpen (UFSIA – UIA) en haar rechtendiploma behaald in 1999. Hierna heeft zij nog een aanvullende opleiding Bedrijfseconomie aan de KULeuven gevolgd.

Sinds 2000 heeft haar loopbaan van advocaat een start genomen als advocaat-stagiair aan de balie van Antwerpen en tot op vandaag vervoegt zij het team van Firmus Advocaten.

De keuze voor de job van advocaat werd voornamelijk ingegeven door het willen zoeken naar oplossingen en het willen opkomen voor de belangen van mensen.

Hilde heeft zich steeds diepgaander gespecialiseerd in de materies van het omgevings- en vastgoedrecht. Zij focust zich hoofdzakelijk op de administratieve zaken (stedenbouw, milieu, overheidsopdrachten, …) alsook op de dossiers gelinkt aan het zakenrecht (eigendom, erfdienstbaarheden, nabuurschap, … ).

Door haar landelijke achtergrond is zij eveneens zeer onderlegd in het agrarisch en hippisch recht.

In haar rol als fractieleider in de gemeentepolitiek in Hoogstraten betekenen deze specialisaties een meerwaarde.

De dossiers worden door Hilde met een gedrevenheid behandeld en uitgespit met als doel de best mogelijke oplossing te vinden. Haar bureau kan al wel eens vol stukken en plannen liggen, maar zij weet precies waar alles ligt.

Gans haar leven is zij gepassioneerd door de paardensport, al is het nu wel wat passiever. Samen met haar man en hun drie kinderen geniet zij van het leven. Hun hond Bobo maakt sinds enkele jaren ook deel uit van het gezin.

Ze ontspant zich door te gaan lopen en gezellig iets te gaan drinken met familie en vrienden.

Fun fact: Hilde houdt wel van een uitdaging. Zondag zal zij deelnemen aan de 10 miles van Antwerpen.