Meet the team: Charlotte Philipsen

Charlotte Philipsen volgde haar rechtenopleiding aan de Universiteit Antwerpen. In haar master volgde zij een algemene opleiding met een focus op het burgerlijk recht, het ondernemingsrecht en het administratief recht.

In 2015 ging zij aan de slag in de advocatuur en vervoegde zij FIRMUS Advocaten.

Sindsdien behandelt Charlotte met passie een grote waaier aan dossiers, zowel in het goederenrecht, het algemeen burgerlijk en contractenrecht, het bouw- en aannemingsrecht als het familie- en familiaal vermogensrecht.

In 2019 volgde Charlotte de basisopleiding bemiddeling en de specifieke opleiding tot bemiddelaar in burgerlijke- en handelszaken bij bMediation. Daarna volgde zij de specialisatie bemiddeling in familiale zaken bij Mediv. Sedert 2020 is Charlotte erkend bemiddelaar in burgerlijke en handelszaken en in familiezaken. Naast bemiddelaar, is Charlotte tevens erkend als collaboratief advocaat.

Alternatieve geschillenbeslechting ligt Charlotte nauw aan het hart. Zij zal de strijd aangaan waar nodig, maar zal tevens de nodige nuance leggen in een geschil en aandacht besteden aan de de-escalerende rol die ook aan de advocaat toekomt in een conflict.

Charlotte heeft een bijzondere interesse in gedragspatronen, familiale contexten, conflicten en communicatietechnieken. Zij volgde opleidingen over geweldloze communicatie, een theorie ontwikkeld door Marshall Rosenberg, en wenst zich hierin blijvend te verdiepen.

Voor onze incassodossiers, maakt Charlotte samen met Mr. Patrick Dierckxsens gebruik van de online tool Collect Online. Collect Online is een gebruiksvriendelijk online platform waartoe alle partijen toegang hebben en die zorgt voor een efficiënte wijze van invordering van onbetaalde facturen. Dankzij de tool kan er vlot en efficiënt samengewerkt worden tussen alle partijen en verloopt de invordering volledig transparant.

Charlotte is een dierenvriend, zij houdt van besneeuwde bergen en danst al eens graag tot in de vroege uurtjes.

Fun fact: naast haar job van advocaat, neemt zij voor het kantoor ook een heel aantal managementtaken op zich.