Meet the team: Ignace Vuylsteke

Ignace Vuylsteke behaalde zijn master rechten aan de KU Leuven in 2016. Tijdens zijn studies legde hij zich toe op het economisch recht, liefst nog met een internationale dimensie. Hij ontwikkelde tevens een bijzondere belangstelling voor vraagstukken rond de bescherming van privacy.

Die interesse leidde hem na zijn studies naar zijn eerste job als consultant in privacy en data protection. Inspelen op nieuwe, moderne uitdagingen en het aanreiken van werkbare oplossingen geeft hem nog steeds een grote voldoening. De ervaring die hij opdeed op diverse werkvloeren, van kleine start-ups tot grote Belgische banken, was verrijkend.

Toe aan een nieuwe uitdaging en nooit beschuldigd van langdurig stilzitten, zocht Ignace uiteindelijk toch het buitenlands avontuur op. Op eigen houtje en enkel gewapend met zijn rugzak en zin voor avontuur verkende hij enkele van de mooiste plekken die het Amerikaans continent te bieden heeft.

Vervolgens was Ignace enkele jaren jurist bij rechtsbijstandsverzekeraar D.A.S.

Begin 2021 koos hij voor een carrièreswitch en begon hij als advocaat-stagiair bij FIRMUS Advocaten. Binnen het dynamisch kader van de advocatuur vindt hij op dagelijkse basis nieuwe uitdagingen en een flinke dosis avontuur. Als advocaat hoopt Ignace zijn steentje bij te dragen door cliënten wegwijs te maken in de vaak complexe juridische wereld.

Sinds de start van zijn stage, blijft hij continu verder timmeren aan zijn kennis en ervaring. Binnen een breed scala aan domeinen als het aannemingsrecht, fiscaal recht, insolventierecht, familierecht en strafrecht beheert hij ondertussen dossiers van A tot Z; van de eerste consultatie tot een vurig pleidooi.

Fun Fact: Ignace bracht recent de Antwerp Night Marathon tot een goed einde. Van doorzettingsvermogen gesproken! Hij kan er ook erg van genieten om met zijn FIRMUS-collega’s af en toe de teugels te laten vieren, zodat hij weet dat hij op de juiste plek zit.